VII.osztály – Fizika a tudásfelmérő teszten

Tanulas 26

A tudásfelmérő teszt  4 kérdése :

1. kérdés

Kombinalt teszt F1.Erre a kérdésre főleg helyesen válaszoltak a tanulók, figyelmes olvasással, de kizarásos alapon is rá lehetett jönni, hogy a b)  a pontos válasz.

2. kérdés

Kombinalt teszt F2. Csalós kérdés, hisz annak ellenére, hogy órában kellett kifejezni a perceket, sokan 2 h 30 percet  írtak eredményként. A  megoldási kulcs szerint viszont könyörtelenül csak az kaphatott  pontot, aki 2,5 h-át vagy 2, 5 órát  írt az eredményhez.

3. kérdés

Kombinalt teszt F3.Igényes feladat, először is meg kell határozni az eredő erőt , ami F = 3 N – 2 N = 1 N. Ezután az F= ma képletből , vagyis a  mozgás alaptörvényétből ki kellett számolni a gyorsulás értékét, és beírni a megoldást :  0,5 . A mértékegység már adva volt.

4. kérdés

Kombinalt teszt F4.

Két feladatot is meg kell oldani, mindössze 1 pontért. Aki nem tudta a mértékegységek átalakítását, sem a megoldás módját, csak 1 pontot veszített. Viszont aki jártas a feladatok megoldásában, csak 1 pontot kapott a helyes megoldásokért :   A) 144  ,   B)  5 .

Epilógus :

Részletes megoldást egy feladat megoldásánál sem kértek, így mi tanárok nem nyertünk betekintést abba, hogyan is jutottak a tanulók a megoldáshoz. Aki ügyesen át tudta   másolni a pontos végeredményt, ugyanolyan jól járhatott mind az aki leírta a végeredményhez vezető  lépéseket is. Eléggé érdekes!!